Sophia Bergman

Chester day 2

Publicerad 2015-10-27 22:34:02 i Bilder - Dagbok,

Hejsan!
Idag hade vi workshop från 10-12.30. Där skulle vi återberätta en vald historia från den nordiska mytologin. Alla gjorde det på väldigt olika sätt, vissa spelade upp en liten sketch, andra hade powerpoint och en del återberättade i enklaste form genom tal inför resten av klassen. Jag och Lovisa återberättade "The making of the hammer" och det var riktigt roligt, vi gjorde det endast i tal men vi lyckade väldigt bra. Det var flera som berömde mig efteråt för att ha en riktigt bra berättarröst, vilket gjorde mig väldigt glad.. Jag älskar att läsa och berätta historier!

Efter skolan sökte vi upp Starbucks och slog oss ner för en kaffe under lunchen. Jag har köpt med mig riskakor, rawbars, tonfisk och makrill hemifrån Sverige så dagens lunch blev makrill i tomatsås och riskakor. Vi har köpt frukt och nötter på Tesco (typ ICA) men tyvärr kan jag inte köpa yoghurt eller så för vi har inget kylskåp. Starbucks levererar som vanligt det godaste kaffet och stämningen där är alltid nice.
 
Vid klockan två idag gick vi en guidad historisk rundtur i Chester. Den här staden är en av englands äldsta och de har en mur som går runt hela innerkärnan som är 2000 år gammal. Uppe på den muren gick vi 1,6 km (halva muren) och fick lära oss massor om Chesters historia, om när byggnader är byggda och hur muren skyddade staden under många krig. En fantastisk rundtur. Det är så himla mysigt här i Chester, vi strosar runt och njuter av den fina omgivningen.

Efter runturen tog vi en kaffe och satt och pratade i flera timmar. Nu har vi varit på hotellet ett tag, jag tog en lång varm dusch och snart är det dags att sova. Imorgon är det åter skola mellan 10-12.30 och sedan vår första lediga eftermiddag. Vi ska förmodligen gå andra delen av muren under morgondagen och sedan besöka Chester Cathedral. Vi har fått ett väldigt fint anteckningsblock som vår lärare vill att vi antingen ritar eller skriver i. Hon vill att vi bevarar våra tankar kring Chester och dess historia och hur vi upplever allt här. Vår lärare Helen är en underbar människa som är extremt passionerad över historier och hur de formar våra liv, jag tycker det är så fint. Hon gör denna vistelse ännu bättre. Jag är lycklig och glad över att vara här och känner verkligen att denna vistelse berikar mitt liv med så mycket glädje.

God natt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sophia Bergman

Hej! Sophia heter jag, är 23 år och kommer från Norrköping. Jag pluggar till ämneslärare på LiU och jobbar som gruppträningsinstruktör. Mitt största intresse är fotboll och jag spelar i Smedby AIS. Jag älskar att resa och se mig om i världen, lång som kort resa finns det alltid något fint att upptäcka! 2013 reste jag jorden runt och sommaren 2016 är det dags för tågluff i Europa! Jag spenderar mycket tid med vänner och familj, dricker massa kaffe och försöker att njuta av livet så mycket jag kan! Jag är en glad tjej som brinner för mycket och drömmer om att åstadkomma något stort, att göra något för andra! <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela