Sophia Bergman

Chester day 3

Publicerad 2015-10-28 23:04:18 i Bilder - Dagbok, Bilder - Resor,

God kväll!
Ytterligare en dag här i Chester och det känns som vi har varit här i mer än 3 dagar, snarare 2 veckor redan. Vi har fått ta del av så mycket och intrycken svämmar över. Det känns enkelt att vara här och nu och bara njuta, men medan vi har roligt sveper tiden förbi oss och dag har blivit natt.

Under förmiddagens lektion fick vi under 7 minuter aktivera oss genom "Dream Writing". Vi skulle på ett papper bara skriva ner vad vi kände för, vad vi tänkte på, vår fantasi eller våra drömmar. Ta det första du kommer på och skriv det på pappret. Efter dom 7 minuterna var jag jättenöjd med vad jag skrivit. Fantasin flödar här och jag som alltid drömt om att skriva en bok har börjat forma min idé och uppbyggnad kring den. Jag tror jag kan ha skrivit början på något som kommer ligga mig väldigt varmt om hjärtat.

Resterande del av lektionen spenderades med pyssel. Vi var indelade i grupper och varje grupp fick en plats från den nordiska mytologin. Vi fick Nifelhiem, platsen där allting började och det bestod bara av is. Vi skulle sedan marknadsföra denna plats som en turistort och locka så många som möjligt dit. Det blev många roliga inslag från grupperna.

Jag och Lovisa åt lunch på Starbucks och sedan gick vi andra delen av muren idag. Den sidan hade inte lika många historiska inslag utan bestod mer av moderna byggnader, hur som så kan vi nu säga att vi gått hela muren i Chester. Vi var inne en sväng i katedralen men tänkte ta en guidad tur där imorgon. Vi mötte upp Jen på Starbucks efter vår promenad och sjönk djupt ner i deras fotöljer med varsin kaffe i handen.

Till kvällen gick vi och handlade på Tesco och sedan har vi ätit hemma på rummet, suttit och pluggat och myst en hel del med musik och prat. Jag har nyss duschat och nu är det dags att sova. Oj vad dagarna rullar på.. Snart hemma igen.

Natti!

Chester day 2

Publicerad 2015-10-27 22:34:02 i Bilder - Dagbok,

Hejsan!
Idag hade vi workshop från 10-12.30. Där skulle vi återberätta en vald historia från den nordiska mytologin. Alla gjorde det på väldigt olika sätt, vissa spelade upp en liten sketch, andra hade powerpoint och en del återberättade i enklaste form genom tal inför resten av klassen. Jag och Lovisa återberättade "The making of the hammer" och det var riktigt roligt, vi gjorde det endast i tal men vi lyckade väldigt bra. Det var flera som berömde mig efteråt för att ha en riktigt bra berättarröst, vilket gjorde mig väldigt glad.. Jag älskar att läsa och berätta historier!

Efter skolan sökte vi upp Starbucks och slog oss ner för en kaffe under lunchen. Jag har köpt med mig riskakor, rawbars, tonfisk och makrill hemifrån Sverige så dagens lunch blev makrill i tomatsås och riskakor. Vi har köpt frukt och nötter på Tesco (typ ICA) men tyvärr kan jag inte köpa yoghurt eller så för vi har inget kylskåp. Starbucks levererar som vanligt det godaste kaffet och stämningen där är alltid nice.
 
Vid klockan två idag gick vi en guidad historisk rundtur i Chester. Den här staden är en av englands äldsta och de har en mur som går runt hela innerkärnan som är 2000 år gammal. Uppe på den muren gick vi 1,6 km (halva muren) och fick lära oss massor om Chesters historia, om när byggnader är byggda och hur muren skyddade staden under många krig. En fantastisk rundtur. Det är så himla mysigt här i Chester, vi strosar runt och njuter av den fina omgivningen.

Efter runturen tog vi en kaffe och satt och pratade i flera timmar. Nu har vi varit på hotellet ett tag, jag tog en lång varm dusch och snart är det dags att sova. Imorgon är det åter skola mellan 10-12.30 och sedan vår första lediga eftermiddag. Vi ska förmodligen gå andra delen av muren under morgondagen och sedan besöka Chester Cathedral. Vi har fått ett väldigt fint anteckningsblock som vår lärare vill att vi antingen ritar eller skriver i. Hon vill att vi bevarar våra tankar kring Chester och dess historia och hur vi upplever allt här. Vår lärare Helen är en underbar människa som är extremt passionerad över historier och hur de formar våra liv, jag tycker det är så fint. Hon gör denna vistelse ännu bättre. Jag är lycklig och glad över att vara här och känner verkligen att denna vistelse berikar mitt liv med så mycket glädje.

God natt :)

Chester day 1

Publicerad 2015-10-27 21:32:02 i Bilder - Dagbok, Bilder - Resor,

Hej hej!
Nu har jag spenderat en hel dag i Chester och den har varit så bra! Chester är väldigt mysigt och idylliskt. Byggnaderna har en fantastisk arkitektur och det känns nästan inte verkligt. Det är som om det vore uppbyggt för en filminspelning.
 
Igår var en lång dag med en tågresa som började klockan 12.03 från Norrköping och vi kom fram till hotellet här i Chester vid ungefär klockan 21, efter flyget från Arlanda - Manchester och tåg från Manchester till Chester. Hotellet är bra även om vårt rum är trångt och litet. Långa stora gardiner med massiva mönster, lika så tyger på möbler och tapeter, heltäckningsmatta är givet och självklart även toasten, bönerna, ägg och bacon på fukostbuffén. Servicen under frukosten var superbra med servitörer som kom och serverade kaffe och te vid bordet, det kan jag stå ut med i 2 veckor..
 
Imorse tog vi en härlig promenad i solen genom en park och längs floden fram till Chester University (efter att ha gått vilse och till slut följt en tjej som skulle dit). Där hade vi en väldigt givande föreläsning om historier och hur böcker, filmer och andra typer av historier har format våra liv. Så bra, tänkvärt och energigivande!!
 
Vi åt lunch på trappen upp till universitetet och klockan två hade vi en genomgång av deras bibliotek, vilket tog 10 minuter och var väl helt onödigt egentligen.. Vi är just nu på en mindre del av Chester University där alla som läser pedagogik studerar och även sjuksköterskor. Någon dag kanske vi går till huvud-campus. Tror det är finare och äldre än där vi håller till nu. Är dock väldigt tacksam över läget! Ca 15 minuters promenad från hotellet och 10 minuter till centrum. Vårt hotell ligger väldigt centralt och bra med en stunds promenad till det mesta, 100 meter ifrån tågstation!
 
Under eftermiddagen strosade vi runt till en början och fotade massor. Vi gick uppe på en hög mur som omringade citykärnan och kunde se många vackra vyer. Vi gick sedan ner på huvudgatan och gick in i massa butiker. Jag köpte en poncho på Topshop som det bokstavligt talet stod mitt namn på.. Den var så fin! Julkänslan är redan på gång här med lampor, julkort och presenter av olika slag.
 
Jag mår toppen och njuter av att vara här. Nu ska jag sova, benen är trötta efter ca 1 mils promenad idag. Imorgon är det skola 10-12.30 och guidad historisk rundtur kl14-17, så blir mycket gå imorgon också. Vi hörs, natti natti :)

Om

Min profilbild

Sophia Bergman

Hej! Sophia heter jag, är 23 år och kommer från Norrköping. Jag pluggar till ämneslärare på LiU och jobbar som gruppträningsinstruktör. Mitt största intresse är fotboll och jag spelar i Smedby AIS. Jag älskar att resa och se mig om i världen, lång som kort resa finns det alltid något fint att upptäcka! 2013 reste jag jorden runt och sommaren 2016 är det dags för tågluff i Europa! Jag spenderar mycket tid med vänner och familj, dricker massa kaffe och försöker att njuta av livet så mycket jag kan! Jag är en glad tjej som brinner för mycket och drömmer om att åstadkomma något stort, att göra något för andra! <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela